Jaa ideasi puhtaamman Helsingin puolesta

Kirjoita tänne ideoita, miten roskaamista Helsingissä voisi vähentää. Siistimpi kaupunki on kaikkien etu.

Kirjoita vinkkisi tähän

Nimi / nimimerkkiKaupunkilaisten lähettämiä vinkkejä:


Roskikset voisi merkitä gps-paikannusjärjestelmään, niin kännykän kartalta voisi katsoa missä on lähin roskis
Roskaamattomuudesta pitäisi tulla tendikästä, muotia, onhan kyseessä yhteinen ihana Helsinkimme. kasvattakaa lapset pienestä pitäen roskaamattomiksi ja roskaajille voisi itse kukin aina huomauttaa.
Lajittelu olisi kiva lisä. Pahvi- ja biojäte ainakin. Ihmisten tulee oppia lajittelemaan, pelkästään roskien heittäminen roskikseen ei maailmaa pelasta. Parasta olisi, jos olisi vielä muovi- ja lasijäte. Espanjassa muovi- ja lasijäte kerätään samaan säiliöön ja näitä säiliöitä on katujen varsilla säännöllisin väliajoin.
Roskiksiin laitetaan laskuri, joka antaa jokaisesta roskasta bonuksen ja aina, kun roska lentää sisään, niin sen jälkeen voi painaa nappia (mallina pullonpalutusautomaatti) ja kuitti tulee ulos. Kuitti laitetaan veroilmoitukseen ja näin saadaan verovähennystä! Tällä tavoin elämme pikapikaa putipuhtaassa Helsingissä!
Olemme jo vuoden verran jakaneet Roska päivässä-liikkeessä miniroskiksia, eli filmipurkkeja, joita saa ilmaiseksi valokuvausliikkeistä. Koska ne ovat ilmatiiviitä, niihin voi panna maailman yleisimmän roskan, eli tupakantumpin, myös palavana. Vuosikymmeniä maatuva purukumi menee myös hyvin miniroskikseen. Miniroskiksen voi koristella kauniilla tarralla, niin että jatkuvasti voi nauttia sen kauneudesta. Tupakoijillakin miniroskis on säilynyt hyvänä vuoden verran, sen pidemmästä ajasta ei vielä ole kokemusta. Miniroskis on hyvä lahja myös lapselle! Roska Päivässä -liike
Kestoastioita kaikkiin kaupungin julkisiin tilaisuuksiin. Jätteen synnyn ehkäisykampanjoita kaupungin työpaikoille. Roskien lajittelumahdollisuuksia kaupungilla liikkuessa. Panostusta kaupungin puistoihin ja muihin viheralueisiin, tyyliin Töölönlahden taidepuutarha.
Eikö olisi ollut parempaa kohdetta veronmaksajien rahojen tuhlailuun, vaikkapa terveyshuolto? Harri Lehtimäki, kunnallisvaaliehdokas

Veronmaksajien rahoja tuhlautuu nykyisin miljoonittain roskaamisen ja vandalismin kustannuksiin. Rakennusviraston työntekijöiden aikaa kuluu yhä enemmän jälkien siivoamiseen, vaikka heidän pitäisi hoitaa kukkia, puita ja patsaita.

Puhuva Roskis herättää keskustelua jokaisen vastuusta pitää kaupunkimme siistinä. Jo nyt nuo neljä roskista ovat herättäneet kansainvälistäkin huomioita, vaikka ne ilmestyvät katukuvaan vasta perjantaina. Asenteita tulee muuttaa ja asennekasvatustyössä ovat kaikki hyvät neuvot kalliita. Uskon, että Puhuva Roskis tekee hyvää asennetyötä huumorin sävyttämänä. Se on mielestäni innovatiivinen lisäys roskaamisen vastaiseen asennekasvatustyöhön. Elina Nummi, Helsingin kaupungin rakennusvirasto
Lähiöt unohdetaan usein. Puhuvia roskiksia ja ennen kaikkea isompia roskiksia myös pohjoiseen, itään ja länteen.
Sakkoja roskaamisesta! Näyttää ainakin toimivan maailman suurkaupungeissa.